Algemene Voorwaarden

Artikel 1. Toepasselijkheid

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met Unique Wood betreffende de online verkoop en de verkoop in de loodsen en de levering en betaling van artikelen en de daarmee verband houdende producten en/of diensten.

1.2 Uniquewood.nl heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden alsmede de inhoud van haar website te wijzigen en/of uit te breiden. De meest actuele versie van onze algemene voorwaarden is te vinden op www.uniquewood.nl

Artikel 2. Prijzen en betaling

2.1 Alle prijzen zijn inclusief BTW, in Euro, tenzij anders vermeld.

2.2 De producten worden geleverd tegen de prijzen die gelden op de datum van aankoop op de website, zet- en drukfouten voorbehouden.

2.3 Betaling geschiedt volledig vooraf aan de levering middels IDEAL.

2.4 Voor de gevolgen van eventuele typefouten kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

2.5 Unique Wood behoudt zich het recht de prijzen te wijzigen.

Artikel 3. Bezorging

3.1 De bestellingen mogen worden opgehaald op afspraak. Wilt u uw bestelling liever laten bezorgen, dan kunnen wij dit voor u doen. De bezorgkosten staan vermeld bij de advertentie. De bezorging vindt plaats tot de begane grond/de voordeur. In geval er een trap aanwezig is dient u dit eerst te overleggen met ons zodat we de situatie en de mogelijkheid om te bezorgen kunnen beoordelen.

3.2 De artikelen met een kleiner volume (zoals snijplanken), zullen door de regionale pakket bezorgdienst worden bezorgd. De verzendkosten zullen in dit geval worden weergegeven bij uw aankoop.

3.3 Door akkoord te gaan met de koopovereenkomst gaat u ook akkoord met de verzendkosten.

3.4 Bezorging door Unique Wood geschiedt op afspraak. Wij bellen u uiterlijk 24 uur van tevoren en sturen (indien uw nummer bij ons bekend is) een sms als de bestelling onderweg is.

3.5 Bij afwezigheid van de klant tijdens het afgesproken levermoment, zal getracht worden om telefonisch in contact te komen met de klant. Indien klant alsnog onbereikbaar is en de artikel niet afgeleverd kan worden, is de klant  een vergoeding verschuldigd van 45 euro plus 0,50cent per km vanaf onze locatie (Schiedam) naar de door de klant opgegeven bezorgadres.

Vervolg:

  • Indien de klant opnieuw een bezorgafspraak wenst, vragen wij de klant dit bedrag over te maken, alvorens een tweede leverafspraak wordt gemaakt.
  • Indien de klant afziet van de levering / koop, wordt het de totale factuurbedrag, verminderd met de bij Artikel 3.5 genoemde bedrag, zo snel mogelijk (altijd binnen 14 dagen) geretourneerd aan de klant.

3.6 De meeste producten zullen binnen een termijn van 1 week worden bezorgd, tenzij anders afgesproken.

3.7 Wanneer een product niet uit voorraad leverbaar is zal er in overleg een afleverdatum worden afgesproken.

3.8 Unique Wood bezorgt standaard tot aan de voordeur of in een woning op de begane grond.

3.9 Er wordt uitsluitend in overleg op een etage bezorgd.

3.10 Unique Wood bezorgt middels een bus. Indien het niet mogelijk is om bij u voor de deur te komen met de bus, dient de klant dit vooraf te overleggen met Unique Wood.

Artikel 4. Maatwerk

4.1 Bij bestellingen die volgens de specificaties van de klant gemaakt zijn (maatwerk) krijgt de klant een koopovereenkomst als officiële opdrachtbevestiging. Er dient een aanbetaling gedaan te worden van minimaal 50% van het aankoopbedrag. Zodra de aanbetaling in goede orde is ontvangen, gaat de productie van start.

4.2 Bij beeindiging van de overeenkomst of annulering van de bestelling vervalt de aanbetaling.

4.3 Maatwerk bestellingen worden niet retour geaccepteerd.

Artikel 5. Garantie

5.1 Artikelen worden voorafgaand aan de levering altijd door ons zorgvuldig gecontroleerd. Mocht er desondanks een mankement of schade worden aangetroffen door de klant, dan dient de klant (liefst direct) binnen 14 dagen contact met ons op te nemen. Wij zullen beoordelen of het artikel gerepareerd kan worden, of omgeruild kan worden tegen hetzelfde product (indien beschikbaar).

5.2 Voor schademelding binnen 14 dagen vragen wij u om een email te sturen naar info@uniquewood.nl met duidelijke foto’s van de schade, naam en adresgegevens, factuurnummer. Vervolgens maken wij een inschatting van de schade en de herstelbaarheid ervan waarop in overleg met de koper besloten kan worden of het product retour wordt ontvangen, wordt geruild of wordt gerepareerd.

5.3 Op al onze artikelen geldt een garantietermijn van één jaar. Wij raden u aan om uw factuur goed te bewaren. Als u aanspraak wilt maken op de garantie dient u namelijk te allen tijde de factuur te kunnen overleggen.

5.4 Boomstamtafels zijn gemaakt van massief hout. Hout is een product dat blijft ‘werken’, ook na oppervlakkige behandeling van het product. Door het uitzetten van het hout kunnen kleine of grotere scheuren of kromtrekkingen ontstaan of de aanwezige scheuren kunnen toenemen in de loop van de tijd. Door de luchtvochtigheid constant te houden, de droogte en lichtinval van een kamer te controleren kan dit proces enigszins verminderd worden. Ook het te hoog stoken van de ruimte waar de tafel is geplaatst kan invloed hebben op de werking van het hout. Veranderingen die ontstaan door de ‘ werking’  van het hout vallen dan ook niet onder de garantievoorwaarden.

5.5 De afnemer kan geen beroep doen op de garantiebepalingen:

–        Indien de installatie of montage van de producten op ondeskundige wijze is / zijn uitgevoerd.

–        Indien de afnemer wijzigingen aan de producten heeft aangebracht c.q. Heeft laten aanbrengen door derden. Waaronder ook reparaties die niet door Unique Wood zijn verricht.

–        Slijtage bij normaal gebruik, bijvoorbeeld krasjes door bestek of borden, kringvlekken door hete kopjes.

–        Bij onoordeelkundige of onzorgvuldig gebruik, beschadiging door inwerking van vocht of andere van buitenaf komende oorzaken of onheilen.

–        Indien het product niet volgens de gebruikelijke dan wel in de gebruiksaanwijzing omschreven wijze is onderhouden.

–        Indien het product wordt gebruikt met ondergeschikte of verkeerde accessoires.

–        Indien producten worden teruggezonden als zijnde defect, waarbij door Unique Wood geen defect geconstateerd kan worden.

 

Artikel 6. Retourneren

6.1 U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort op uw rekening. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening van de klant. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Wij kunnen uw bestelling ook retour komen ophalen. Dan zijn de kosten 45 euro plus 0,50 cent per afgelegde km van en naar onze webwinkel. Voor de waddeneilanden komt er een extra toeslag bij van 40 euro.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@uniquewood.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

6.2 Unique Wood accepteert geen remboursverzendingen.

6.3 Voor schade op artikelen die in gebruikte staat of in beschadigde staat worden geretourneerd, zal de klant aansprakelijk worden gesteld.

6.4 Maatwerk bestellingen worden volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.